Konditermi fogyás súlyzós edzéssel

Az edzőterem nagyszerű helyszín a zsírégető edzésterv megvalósításához. Kifejezetten fogyás a célod? Akkor a súlyok között járva figyelembe kell venned néhány szempontot ahhoz, hogy valóban fogyj!

Azok közé tartozol, akik állítják, hogy nem lehetséges a fogyás súlyzós edzéssel konditeremben? Meglehet, hogy a cikk végére más színben fogod látni a dolgokat! Ha hiszed, ha nem, súlyzós edzéssel tudod a leginkább átalakítani a testösszetételedet. Nő az izomtömeged, csökken a zsírszázalékod, és remek lesz az alakod! Járj utána!

A súlyzós zsírégető edzésterv mennyiségi és minőségi szempontjai

Eddz minden másnap, egy-egy izomcsoportra minimum 15 percet szánva! Ha csak hébe-hóba lejársz súlyt emelni, vajmi kevés fogyásban lehet részed. Intenzív, rendszeres, jól felépített edzésekre van szükséged. Ne lazsálj, használd ki az energiád! Végezz köredzést, összetett gyakorlatokat, tarts rövidebb pihenőidőket, mert ezekkel intenzívebbé, és hatásosabbá teheted edzésedet!

Tudtad, hogy az izomzaton belül -intramuszkulárisan -is található zsír? A súlyzós edzéssel ezt is ledolgozhatod!

Ha első alkalommal jársz edzőteremben, kérd meg a teremedzőt, hogy állítson össze Neked egy olyan zsírégető edzéstervet, amelybe biztosan nem fog beletörni a bicskád. Sajátítsd el az egyes gépek helyes használatát, a gyakorlatok pontos kivitelezését, valamint légy fokozatos, folyamatosan növeld a terhelést! Ne szégyellj kérdezni, inkább kérdezd meg százszor, hogyan kell helyesen használni a combhajlító gépet, mintsem hogy lesérülj!

Mi az az optimális terhelés?

Az optimális terhelés valahol a könnyű edzés, és a túledzés között helyezkedik el, és akkor tudsz megfelelő ütemben fejlődni, ha ezt betartod. Célozd meg a progresszív intenzitás növelést! Csakis akkor fog csökkenni a testzsírszázalékod, akkor érsz el fogyást súlyzós edzéssel, ha zsírégető edzésed magas szívfrekvenciával jár. Túl alacsony intenzitással csak az idődet vesztegeted. Minél intenzívebb az edzés, annál inkább nő az utóégető hatás, annál több mikrosérülés lesz az izmaidban, s így a regeneráció is nagyobb méreteket ölt.

Kombináld a súlyzós, és a kardió tréninget, hogy növeld az energiafelhasználásod. Ha így teszel, segíted a fogyásod. Vár a futógép, a lépcsőzőgép, és társai! Kardió edzéseidet felpörgetheted egy kis intervall edzéssel is, hiszen a gyorsabb, és lassabb szakaszoknak köszönhetően az anyagcseréd is felgyorsul.

Ámde vigyázz! Könnyebb súlyokkal eddz, vagy hagyd meg a súlyokat, de kevesebb ismétlésszámmal dolgozz. Tartsd be a pihenőidőt, a túledzés hátráltatja a fejlődést!

Ezért fontos a pihenés, ha fogyni akarsz

Tulajdonképpen pihenés közben is edzel. Miután az utolsó súlyt letetted, megemelkedik az energiafelhasználásod, vagyis az utóégető hatás (edzés utáni oxigénfelhasználás) akár 36 órán keresztül is tart! Jó hír, ugye? Ne tartsd magad lustának, a regeneráció aranyat ér!

A táplálkozás igenis fontos ahhoz, hogy fogyj

Az egészséges táplálkozás alapelveinek megtartása mellett nagyobb fehérjebevitelre, glutamin, és BCAA fogyasztására lehet szükséged, hogy megtartsd az izomzatod.