„Hozd ki magadból a legjobbat!” csomag vizsgálatai

Speciális vizsgálataink objektív adatokat biztosítanak számodra azokról a területekről, amelyek döntően befolyásolják a fizikális, és mentális teljesítményedet.

Ezekre a nagyon alapos, objektív vizsgálati eredményekre épül az a folyamat, melynek során egyéni adottságaidat fókuszban tartva személyre szabott programot állítunk össze, annak érdekében, hogy kitűzött céljaidat elérjed.

A hosszú távú egészség megtartása mellett javítjuk a:

 • teljesítményt
 • terhelhetőséget növeljük
 • pihenés minőségét
 • relaxálás minőségét

Fontos cél még a sérülések elkerülése. Ezt a számodra legjobb edzés módszerek kidolgozásával érjük el.

Teljes képet nyújtunk át rólad, magunk is ebből dolgozunk.

Élettani kivizsgálás, spiroergometria

Célunk a minél komplexebb, objektív kép megalkotása a vizsgálati személyről. Az általunk használt vizsgálati módszerek és eszközök lehetővé teszik a terhelhetőség, a légcsere, az anyagcsere, a pihenés, illetve az aktuális élettani állapot pontosítását, optimalizálását, egzakt eredményekkel való alátámasztását.

Antropometriai mérések, testösszetétel meghatározása

A módszer egyformán alkalmas a felnőttek és gyermekek, valamint a nők és a férfiak pontos testösszetételének, várható testmagasságának, erősíthetőségének megállapítására, ezzel az életminőség megtarthatóságához, kiválasztáshoz ad információt.

Agyműködés nyugalmi vizsgálata EEG-vel

Ez a vizsgálat a központi idegrendszer állapotáról ad tájékoztatást. Teljes kényelemben és nyugalomban mérjük az agykéreg potenciálingadozását, melyek segítségével a vizsgálat személy információ feldolgozó képességéről, reakciókészségéről, aktuális idegrendszeri állapotáról adunk  tájékoztatást.

Szívfrekvencia variabilitás HRV

A vizsgálat is teljes nyugalomban és kényelemben történik a mellkasra felhelyezett érzékelők segítségével. A vizsgálat eredménye a vegetatív idegrendszer illetve az irányítása alá tartozó szervrendszerek (emésztés, légzés, ..) állapotáról, valamint a fáradtságról, esetleges gyulladásokról ad rendkívül fontos, és pontos adatokat. Terhelés alatt és után a szervezetben lejátszódó folyamatok, fokozódó igények hatására változások történnek a HRV-ben, ezeknek a változásoknak az értelmezésével kezelhetővé válik az elfáradás-terhelés közötti kapcsolat egyének szintjén is.

Arteriogfráfos vizsgálat

A szív és az erek állapotáról nyerhető megbízható, és a vizsgálat személy számára is könnyen értelmezhető információ. Különösen nagy információtartalommal rendelkeznek ezek az adatok döntően ülőmunkát és nagy stressz, illetve terhelés alatt álló személyek esetén.

Izomanyagcsere vizsgálata

A vizsgálat a pulzoximéterek működési elvéhez hasonlóan működik, lehetővé teszi a vázizomzat kapillárisaiban történő oxigénfogyasztás (vénás oxigénszaturáció, SmO2) követését. A mérés során képet kaphatunk az adott személy izmainak kapillarizációjáról, a vérének oxigénszállító képességéről és az izmaiban található raktárak mennyiségéről és minőségéről.

Vérgáz vizsgálatok

A vizsgálat segítségével az anyagcsere folyamatokra következtethetünk. A hosszú távú terhelhetőség fenntartásában ennek egyensúlyba hozása kulcsfontosságú.

Ergospirometria

Képesek vagyunk a fizikai terhelés hatására kialakuló szív-, keringés-, légzésfunkciós, valamint idegrendszeri változások követésére a laboratóriumban futópad ergométerek használatával.

Ortopédia és mozgásanalízis

A jelentkező állapotának egyik objektív felmérését a mozgató szervrendszer biomechanikai vizsgálatával végezzük. Itt jobban megérthetjük a testtartás és a különféle mozgások fiziológiás működését, továbbá képesek vagyunk olyan rendellenességek beazonosítására, melyeket rutin klinikumban végzett vizsgálatokkal nem tudnak kimutatni.

Spinal mouse

A gerincoszlop státuszát értékeljük ki. Információt kapunk a görbületek alakjáról, a mobilitásról, esetleges instabilitásokról. Meglévő adatbázisunk eredményeinek felhasználásával történik az eredmény kiértékelése, melyet később fizioterápia, sérülés elkerülések, mozgási hatékonyság növelése során használunk.

Easy Torque

Olyan számítógép vezérelt eszköz, mellyel az összes izomcsoport izometriás erejét objektívan vagyunk képesek megmérni. Alkalmazható általános terhelés vagy sérülés okozta féloldalúság beazonosítására, így a kapott eredmények segítségével hatékonyabb kezelési programot vagyunk képesek kidolgozni.

Postural

Objektív vizsgálataink segítségével megmutatjuk a mozgató szervrendszer állapotát, az alsó végtag finom koordinációs státuszát, majd a felmérés eredményeire alapozva képesek vagyunk a statikus és dinamikus egyensúly fejlesztésére.

Prokin

Az egyensúlyt nem kizárólagosan statikus, hanem dinamikus körülmények között is fenn kell tartani. A felmérés második lépésében a páciens dinamikus egyensúlyi kapacitását határozzuk meg. Ehhez meghatározzuk a proprioceptív (jelentése: a különböző testrészek testhez viszonyított helyzetének érzékelése) szabályozást két- és egy lábon állás során.

Az alsó végtagon kívül a törzsünk is jelentős szereppel bír a testtartás szabályozásában. Fontos megjegyezni, hogy a törzs helyes proprioceptív kontrollja már önmagában jelentős mértékben javítja a testtartást. Az eszköz felméri a medencét és a törzs alsó házi szakaszát.

A hátsó kinetikus láncok kötöttsége vagy a test két oldalának aszimmetriája a vázizomrendszer patológiás elváltozásaihoz, fájdalomhoz, teljesítményromláshoz vezethetnek. A mérés során azonosítjuk, majd korrigáljuk ezeket a problémákat is.

Táplálkozási tanácsadás

Dietetikus kollégáink segítségével akár személyre szabott étrendet, receptgyűjteményt biztosítunk. Ezen a területen is az objektivitásra és komplexitásra törekszünk, a CHECKUP felmérésünk teljes vérkép; a FULL CHECKUP felmérésünk teljes vérkép, cukorterhelés és hormonális állapot figyelembe vételével összeállított tanácsadást tartalmaz. Minden esetben a teljesítménymaximalizálás mellett történik az optimális étrend és testösszetétel beállítása.

Sportpszichológia

Több éves tapasztalattal rendelkező sportpszichológus kollégánk személyes konzultáció és pszichológiai tesztek alapján felállítja a sportolói személyiségprofilt. Ez a későbbi edzéstervezés és versenyen történő segítség egyik kulcseleme.

Vienna teszt

Széles körben használt pszichológiai tesztrendszer. Fontos információt szolgáltat a neurofiziológiai státuszról. A teszt teljes mértékben optimalizálható a résztvevő kulcsképességeinek, szükséges tulajdonságainak mérésére.

Képesség teszt

Az objektív és részletes felmérés egyik legfontosabb elem a Fit4Race képesség teszt. Ez a teszt elsősorban nagy szellemi megterheléssel járó technikai sportok, illetve nagy ügyességet és koncentrációs képességet, jó reaktív stressz toleranciát igénylő versenyzők felmérésére szolgál. A későbbi edzésprofil kialakításának alapjául szolgál.

Gyógytorna

A biomechanikai, teljesítménydiagnosztikai illetve a képességteszt során felmerülő tartásbeli, motorikus, biomechanikai problémák javítása és kezelése céljából gyógytornász kollégánk által összeállított, és betanított gyógytornatervvel segítjük a teljesítményoptimalizálást.

Kezelések

Mivel a teljes tesztsorozatunk hosszú és megterhelő, a legteljesebb csomagban résztvevők számára biztosítunk különleges regenerálódási lehetőséget, mint például a masszázs, Medyjet hidromasszázságy, krioszauna.

Szállás

A FULL CHECKUP résztvevőinek szállást és teljes ellátást biztosítunk a mérőközpontunk közelében.

Edzéseink

A Fitness&More edzőközpontjában, külön erre a célra kialakított teremben tartjuk az edzéseinket. Az edzések a felmérések eredményein alapulnak, dedikált performance coach vezeti az edzéseket.

Visszamérések

A komplex kiértékelés eredményeként kialakuló sportolói profilban szereplő gyengeségek figyelemben tartásával hat havonta visszaméréseket végzünk. Itt az edzésunkára történő adaptációkat mérjük, minősítjük, finom hangolva az elvégzendő edzésmunkát.

Konzultáció

A sportolókkal és edzőikkel történő személyes konzultáció során rövidtávon optimalizáljuk az edzésmunkát, különösen figyelünk a vizsgálataink által feltárt gyengeségekre:

 • Egészség megőrzés, életszínvonal optimalizálás
 • Teljesítményoptimalizálás, terhelhetőség meghatározása és finomhangolása
 • Online élettani kontroll, napi szinten, a fizikális, mentális állapotot figyelembe véve, figyelmeztetés még a kimerülés előtt
 • Online alvás kontroll napi szinten, valamint alvási higiénia ,,megtanítása”
 • Jetlag Plan az időzónák közti gyorsabb, és probléma mentes átálláshoz
 • Személyre szabott egészség megőrző fizikális, mentális ,,edzésterv” a mért gyengeségek alapján
 • Mentális praktikák, gyakorlatok teljesítményoptimalizálásához a mentális tesztek alapján

Szeretnél egyeztetést, és árajánlatot kérni komplett szolgáltatási csomagra?

 

Kattints ide >>>