Testalkat teszt a legmegfelelőbb sportág, a hatékony edzés megtalálásához

Testalkat teszt a legmegfelelőbb sportág, a hatékony edzés megtalálásához

Épp egy sportágat keresel, amiben igazán kiemelkedhetsz és amit szinte rád szabtak? Egy olyat, ami sikeréleményt és örömöt ad, csalódás és sérülések helyett? Vagy épp szeretnél egy jól működő, személyreszabott edzéstervet az izomépítéshez? Vagy csak tartósan fitt és egészséges szeretnél lenni? Esetleg felmerült az a kérdés a párodnál vagy a gyermekednél, hogy vajon mi az én sportom?

Sokan ismerjük és tapasztaltuk már azt az érzést, amikor eljárunk sportolni és a kiválónak tűnő edzésterv ellenére, a fitt, izmos és szexi/megnyerő külső továbbra is távoli délibábként kísért minket. A sportba vetett hatalmas energiánk, időnk és pénzünk nem mutatkozik meg az eredményekben. Közben olyanokkal is találkozunk, akik feleannyi erőfeszítést sem tesznek bele az adott sportágba, edzésbe, mégis sikeresebbek. Ezek az apró kudarcélmények megtörik a motivációt és visszavetnek a céljaink elérésében.

Pedig ez egyáltalán nem kell, hogy így legyen! A megoldás valójában bennünk és a testalkatunk megismerésében rejlik. Ez segít hozzá minket a számunkra magabiztosságot és sikert hozó mozgásforma, táplálkozás, edzésterv és sportág kiválasztásához.

Testalkat meghatározás

Mit nyújt számodra vagy gyermekeid számára a testalkat meghatározás?

 • A testalkat meghatározás során választ kapsz arra, hogy melyik sportág a legjobb a számodra, milyen mozgásforma segíti elő egy egészségesebb életmód elérését és erőfeszítésmentes fenntartását.
 • Alapot ad a személyreszabott edzésterv és táplálkozás kialakításához, amely mentén elérheted a külső megjelenéseddel kapcsolatos legmerészebb álmaidat, legyen szó fogyásról, szálkásításról vagy izomnövelésről.
 • Megtudod melyik az a sportág, amit egyszerűen neked találtak ki, és amelyben te lehetsz az egyik legjobb, legkiemelkedőbb.
 • Felderítjük, hogy az eddig esetleg megélt negatív élmények, kudarcok mögött milyen ok húzódik meg, és mire van szükség ahhoz, hogy elérd az álomalakod vagy a teljesítményed maximumát.
 • Ha gyermeked van és neki szeretnéd a legmegfelelőbb sportágat megtalálni, amiben kimagaslik a társai közül vagy épp élsportolói babérokra törhet, magabiztos támpontot kapsz a testalkat teszt után. A sikerélmény gyermekeknél kiemelkedően fontos, mert így lesz kedve rendszeresen mozogni, és így tudnak kifejlődni a koordinációs és egyéb képességei a megfelelő korban!

Segítünk, hogy az útkeresésből sikerélmény váljon!
A Te történeted, a Te sikerélményed.

Miért olyan sikeres a testalkat vizsgálat
és hogyan is zajlik?

A testalkat vizsgálat során genetikailag meghatározott tényezőket ismerünk meg. Ezeket befolyásolni semmilyen edzéssel nem lehet!

Emiatt megadunk a genetika mellé bizonyos fizikai paramétereket is, amelyeket jó edzéstervvel és megfelelő táplálkozással meg lehet változtatni.

A testalkat vizsgálattal néhány perc alatt a test 24 féle paraméterét állapítjuk meg speciális mérőeszközök használatával. Szakszóval élve, sportantropometriai méréseket végzünk. Az antropometria az embertan segédtudománya, amely az emberi test leírható és mérhető jellegeinek rendszerezésével és egybevetésével foglalkozik. Négy nagy (élettani, örökléstani, orvosbiológiai és alkattani vizsgáló módszerek) tudományterület ismeretanyagára épül.

Az antropometria mérésének segítségével a következő tényezők kerülnek meghatározásra:

 • gyermek esetén várható felnőttkori testmagasság,
 • biológiai kor (esetenként a naptári, aktuális kortól eltérhet),
 • testalkat,
 • testösszetétel,
 • hízásra való hajlam,
 • optimális testtömeg,
 • erősíthetőség.

Az adatok kiértékelése után javaslatot teszünk a megfelelő sportágválasztáshoz, csapatsportnál pedig a betöltendő poszthoz is. Ezzel összhangban edzés- és életmódbeli tanácsokkal is tudunk segíteni az egyedi testalkatod alapján.

Gyermekek számára már 7 éves kortól javasoljuk a testalkat vizsgálatot, hisz ezek a mérési információk óriási segítséget jelentenek a szülőknek és az edzőknek egyaránt a megfelelő sportág és edzésterv kiválasztásához.

Egy általános testalkat vizsgálat mellett, hét éves kortól terheléses vizsgálatot is javaslunk a gyermekek és természetesen felnőttek számára is, ezzel csökkentve a túlterhelés és az ebből adódó sérülések esélyét, ezzel is segítve az egészség megtartását.

Sikertörténet

Hogyan választotta segítségünkkel Horváth Zsanett ifjúsági Európa-bajnok a triatlont?

Tehetséges az, aki kevesebb munkával is ugyanolyan teljesítményt ér el, mint társai, vagy aki többre jut el ugyanannyi munkával.

Magyarországon az élsportolók kiválasztásában hazánk legelismertebb szakembere, Dr. Petrekanits Máté négy évtizede végez tehetségkutató munkát.

Ennyi kutató munka, közel 100.000 mérés és ezek kiértékelése olyan kifinomult módszerré érett, amellyel ma már nagyszámú gyermekcsoportok vizsgálatát végezzünk el sportágajánláshoz, utánpótlás kiválasztáshoz rövid idő alatt.

A sportágválasztási tanácsadás menete

Antropometriai vizsgálat menete

 1. „Időpontkérés” gombra kattintva kérlek töltsd ki a megjelenő űrlapot. Időpont egyeztetés érdekében 2 munkanapon belül hívunk telefonon.

 2. A személyes találkozó során kiderítjük, hogy milyen sportokhoz lenne kedved. Készítünk egy listát azon sportágakból, amelyek minden szempontból jónak tűnnek (vonzó számodra, van a közelben edzési lehetőség, anyagilag fenntartható). Igény esetén tehetségkutató munkával, sportpszichológiai tanácsadással támogatjuk ezt a folyamatot.

 3. Elvégezzük az antropometriai vizsgálatot, melynek eredménye kérhető sportágválasztási tanácsadással együtt, vagy anélkül. 

 4. Ezt követően az adatokat kiértékeljük, majd e-mailben elküldjük az eredményeket.

Gyermekkorban minél hamarabb megállapításra kerülnek a testalkatbeli tényezők, annál biztosabb, hogy a számára legjobb sportágat kezdi el. A személyes siker, adott esetben élsportolói eredmények folyamatosan fenn fogják tartani a motivációját.

Felnőttkorban a megfelelő, személyreszabott mozgásforma és edzésterv, valamint a táplálkozási irányelvek meghatározása egy teljesebb, sikerélményekben és egészségben gazdag, jobb énképpel bíró boldog élet eléréséhez segítenek hozzá.

Jelentkezz te is! Járj utána mennyi lehetőség és csoda rejlik benned!

Sportágválasztási tanácsadás, személyreszabott edzésterv, táplálkozás

Vizsgálaton résztvevők véleményei

 • ⭐⭐⭐⭐⭐
  Megbízható, kiváló szakemberek, nagy hozzáértéssel. Sportágválasztási tanácsadáson, terheléses vizsgálaton és talp statikai vizsgálaton is részt vett a kisfiam, ahol nagyon kedvesen bántak vele. Mindenkinek csak ajánlani tudom. - Tóth Eszter

 • ⭐⭐⭐⭐⭐
  Két sportoló gyermekemmel többször is jártunk már Önöknél. Számunkra az antropometriai felmérés is nagyon hasznos volt. Talpbetétet is rendszeresen rendelünk innen, melyek használatával megszüntek a gyermekeim boka- és sarokfájdalmai. Segítőkészek, hozzáértőek, nagyszerű szakemberek, mindenkinek csak ajánlani tudom! - Golyán Gabriella

 • ⭐⭐⭐⭐⭐
  A vizsgálattal teljes egészében elégedettek voltunk (gyors válasz a jelentkezésre, megfelelő időpont, útbaigazítás a vizsgálat helyszínére, gyors vizsgálat, megfelelő tájékoztatás, eredmény amikorra ígérték) - Sárközy Szilvia

 • ⭐⭐⭐⭐⭐
  Rövid várakozási idő, rugalmas időpont egyeztetés, kedves fogadtatás, szakszerű ellátás, gyors kiértékelés. - Gulyás Ildikó

 • ⭐⭐⭐⭐⭐
  Csupajót mondhatok Róluk! Rendkívül alapos és maximálisan megbízhatóak! Lassan készülünk a második, illetve a harmadik gyerekünkkel antropometriai vizsgálatra és nem kérdés hogy hova viszem! - Horváth Tünde

 • ⭐⭐⭐⭐⭐
  Egy remek, felkészült csapat vett kezelésbe.Oldott és jó hangulatban telt el a másfél órányi idő. Minden sportolónak és nem sportolónak egyaránt javaslom a vizsgálatot. Sok olyan dologgal szembesülhetünk amikre nem is gondoltunk mind a sport- mind a hétköznapi élet terén. - Varga Béla

Ahol találkozhattál velünk: dieta-fitnesz hvg index kecskemet mtv nepszabadsag nlc-hu nok-lapja sportolj tv2 vas-nepe hetek