A táplálkozási tanácsadó feladatai:

Nem minden sportoló van tisztában az egészséges táplálkozás alapelveivel, így saját magukat gátolják a jobb eredmények elérésében. A táplálkozási tanácsadó a sportolóra szabott étrend összeállításával, és a helyes étkezési szokások kialakításához nyújtott segítségével támogatja a sportolót sikereinek elérésében.

táplálkozási tanácsadó

Segít eligazodni az ételek világában, és erősnek maradni, ragaszkodni a gyökerekhez akkor is, ha az illető éppen társasági eseményeket látogat, vagy csábítja egy jól megszerkesztett ételreklám. 

Egy jó táplálkozási tanácsadó tisztában van az egyes sportolókra, sportágakra jellemző problémákkal, s képes tiszta irányvonalat mutatni az élsportolóknak a fogyáshoz.

Táplálkozási naplót állít össze, megtervezi az étrendet, az energiaszükségletet. Tudja, hogy milyen tápanyag milyen hatással van egy sportemberre.

A legmesszemenőkig tisztában van az egészséges táplálkozás irányelveivel, táplálkozási alapfogalmakkal, s ezen kívül az emésztés, felszívódás, diéták, és fogyókúrák világába is elkalauzolja a hozzá forduló sportolót.

Tudja, mi a glikémiás index, s abba is beavatja a sportolót, hogy milyen vitaminokra, ásványi anyagokra, nyomelemekre van szüksége az egészséges táplálkozáshoz.

Persze, egy sportoló esetében nagy szerepe van a teljesítmény fokozóknak, zsírégetőknek, kreatinoknak, és aminosavaknak is. Egy jó táplálkozási tanácsadás során minderről hall a segítséget kérő.

A táplálkozási tanácsadó lényegében életmód tanácsadó is, hiszen az étkezés életmódunk szerves része.

A táplálkozási tanácsadó mutatja a helyes utat!

Ha sportolóként felkeresel egy táplálkozási tanácsadót, ha betartod a tanácsait, biztos lehetsz a sikerben. Jó kezekben leszel, hiszen tisztában van vele, hogy minden egyes hozzá fordulónak más az alapanyagcseréje, a bélflórája, kalória szükséglete, folyadék bevitele, stb.

Ha egy sportoló megfogadja a tanácsokat, egészséges, életerős emberré válik. 

Szeretnél Te is ilyen lenni, és kiegyensúlyozottan táplálkozni?

Speciális, sportolókra kifejlesztett táplálkozási tanácsadásunkat Silye Gabriellától tudod kérni, ide kattintva!