Egyre több tuti diéta,

módszer kering, mellyel a legjobban lehet lefogyni. De gondoljuk csak végig, egyre több a módszer és a lehetőség és vajon csökken vagy nő az elhízottak száma? Fokozatosan nő.

Egyre többet hallom, hogy „felfogyókúráztam” magamra 10-20 kilót vagy hiába sportolok, még sincs eredmény. Sok ember nem is tudja, milyen károkat tud okozni egy-egy csodadiétával. Ha megnézzük ezeket a diétákat nagyrészük az alapanyagcsere (nyugalomban a szervezet kalóriaszükséglete a működéshez) alatti energiatartalmúak.

Mi is lesz ennek a következménye? 10-14 nap után lecsökkenti a szervezetünk az alapanyagcseréjét, vészreakció indul be, kénytelen kevesebbel is beérni, elkezd tartalékolni. Ha pedig visszatérünk a megszokott kerékvágásba, nemcsak a leadott kilók jönnek vissza, hanem plusz is rakódik ránk!

És arról még nem is beszéltünk, hogy nagyon sok diéta nagyon egyoldalú, vagy a zsírokat vonja ki, ami a hormonrendszer működéséhez és a zsírban oldható vitaminokhoz kell, vagy nagyon kevés fehérjét eszik az ember, így elkerülhetetlen az izomból való fogyás, vagy a szénhidrátokat tiltja. A hatékony módszer csak egy egyénre szabott, szakember által beállított étkezési terv lehet, hisz egyéniek vagyunk és eltérően reagálunk az élelmiszerekre, ételekre, más az anyagcserénk.