Power Plate levédett technológiát alkalmaz: a három síkban elmozduló plató rezgése maximalizálja a reflexes izommunkát és a biztonságot. A rezgő Power Plate plató másodpercenként 30-50 izomösszehúzódást vált ki a felhasználó testében. Amikor a test igyekszik visszanyerni stabilitását, egyetlen mozdulatban sok izomrost vesz részt, jelentősen megsokszorozva ezáltal bármilyen, a platón végzett feladat hatékonyságát.

Power_plate_6

Power Plate

A szervezetnek a rezgésre és a destabilizációra adott természetes válaszreakciója tudományosan bizonyítottan számtalan előnnyel jár. nem csak a vérnyomást csökkenti, hanem fokozza a keringést, rugalmasságot, fájdalomcsillapító és növeli az egyensúlyt. A kutatás arra is rámutatott, hogy a teljes test vibráció stimulálja a test természetes regeneráló hormonjának a termelését, mely hormon egész életünk során felelős a szöveti regenerációért, izomnövekedésért, energia- és anyagcseréért.

A Power Plate egy olyan kondicionáló gép, amely számos funkcióval rendelkezik, ezek segítségével képes megmozgatni izmaink akár 98%-át. Eredetileg az orosz űrhajósok edzésére fejlesztették ki, a gép lényege, hogy a plató három dimenzióban tud mozogni, ezáltal rezgéseket továbbítva testünkbe.

Power_plate_7

Power Plate edzés

Ez a modernkori találmány remek lehetőség azok számára, akik a lehető legkevesebb erőbefektetéssel szeretnének látványos eredményeket elérni. Legnagyobb előnye, hogy nem szükséges órákat eltölteni a fitneszteremben vagy a futópályán, hiszen egy Power Plate edzés 25-30 percet vesz igénybe – ennyi időt még a legsűrűbb napjainkon is tudunk szakítani egy kis mozgásra!

Nem szükséges nehéz súlyokat emelgetni vagy bonyolult kondigépeken edzeni, viszont mindenképpen személyi edzővel, vagy hozzáértővel érdemes elkezdeni ezt a sportot, hiszen a gyakorlatokat fokozatosan kell felépíteni, hogy testünk megfelelően tudjon reagálni rájuk.

Először statikus gyakorlatokkal ajánlott kezdeni, majd a kapaszkodás nélküli egyensúlyozás a cél. Később, lépésről-lépésre fel lehet építeni az edzéstervet dinamikus feladatokkal, ahol a hagyományos fitnesz gyakorlatok kombinálódnak a Power Plate vibrációs technológiájával.

Tudományosan bizonyított, hogy a Power Plate hatékony zsírégető és alakformáló, formálja az izmokat, csökkenti a testzsír százalékot, gyorsítja az anyagcserét, valamint növeli a teherbírást és az állóképességet. Egyes vizsgálatok szerint ezzel a módszerrel gyorsabban lehet zsírt égetni, mint a hagyományos fitneszedzéssel. A Power Plate emellett javítja a mozgáskoordinációt, és hatékonyan eltüntetni a narancsbőrt is.

Kiknek ajánlott a Power Plate?

A Power Plate minden korosztály és nem számára egyaránt ajánlott, hiszen fiatalkorban segít arányos és esztétikus testalkatot kialakítani, idősebb korban pedig jótékony hatása van az öregedés egyes tüneteire.

A módszer csak akkor hatékony, ha hetente minimum kétszer megismételjük. A Power Plate negatívuma viszont, hogy nem igazán pénztárcakímélő. A Power Plate gép költségessége miatt csak azoknak ajánlott, akik nem sajnálnak havi több tízezer forintot a bérletre. Viszont a befektetés garantáltan kifizetődő, hiszen a módszer nagyon hatásos, nem véletlen növekszik hatalmas ütemben a népszerűsége.

A Power Plate másik nagy előnye, hogy kerekes székesek számára is használható, a módszer rendelkezik az európai egészségügyi és biztonsági előírásoknak megfelelő orvostechnikai eszköz-minősítéssel. Emiatt a Power Plate alkalmazható fizikoterápiás kezelés részeként is, a rehabilitáció során jelentős segítséget nyújt. Csontritkulás ellen is ajánlott, valamint fájdalomcsillapító hatása is ismert. Emellett egyes izomproblémák enyhítésére, valamint megelőzésére és a vérkeringés javítására is használható.

Csökkenti a vérnyomást,fokozza  rugalmasságot, fájdalomcsillapító hatással bír és növeli az egyensúlyt. A kutatás arra is rámutatott, hogy a teljes test vibráció stimulálja a test természetes regeneráló hormonjának a termelését, mely hormon egész életünk során felelős a szöveti regenerációért, izomnövekedésért, energia- és anyagcseréért.

Amennyiben fogyást vagy formás, izmos alakot szeretnénk elérni, akkor mindenképpen szükséges a Power Plate edzéseket megfelelő étrenddel kombinálni, valamint egyéb mozgásformák alkalmazása is ajánlott kiegészítésként (kardió– vagy súlyzós edzések).

Magyarországon már számos helyen találhatóak Power Plate edzések, amelyeket szakértők vezetnek, akár személyre szabott edzéstervvel. Havi és néhány alkalmas bérletek is vásárolhatók, mindenképpen ajánlott a kipróbálása azok számára, akik a lehető legkevesebb mozgással szeretnék elérni a kívánt alakot!

A Power Plate Magyarország hivatalos oldala: www.power-plate.hu