Power Plate levédett technológiát alkalmaz: a három síkban elmozduló plató rezgése maximalizálja a reflexes izommunkát és a biztonságot. A rezgő Power Plate plató másodpercenként 30-50 izomösszehúzódást vált ki a felhasználó testében. Amikor a test igyekszik visszanyerni stabilitását, egyetlen mozdulatban sok izomrost vesz részt, jelentősen megsokszorozva ezáltal bármilyen, a platón végzett feladat hatékonyságát.

Power_plate_6

Power Plate

A szervezetnek a rezgésre és a destabilizációra adott természetes válaszreakciója tudományosan bizonyítottan számtalan előnnyel jár. nem csak a vérnyomást csökkenti, hanem fokozza a keringést, rugalmasságot, fájdalomcsillapító és növeli az egyensúlyt. A kutatás arra is rámutatott, hogy a teljes test vibráció stimulálja a test természetes regeneráló hormonjának a termelését, mely hormon egész életünk során felelős a szöveti regenerációért, izomnövekedésért, energia- és anyagcseréért.

A Power Plate egy olyan kondicionáló gép, amely számos funkcióval rendelkezik, ezek segítségével képes megmozgatni izmaink akár 98%-át. Eredetileg az orosz űrhajósok edzésére fejlesztették ki, a gép lényege, hogy a plató három dimenzióban tud mozogni, ezáltal rezgéseket továbbítva testünkbe.

Power_plate_7

Power Plate edzés

Ez a modernkori találmány remek lehetőség azok számára, akik a lehető legkevesebb erőbefektetéssel szeretnének látványos eredményeket elérni. Legnagyobb előnye, hogy nem szükséges órákat eltölteni a fitneszteremben vagy a futópályán, hiszen egy Power Plate edzés 25-30 percet vesz igénybe – ennyi időt még a legsűrűbb napjainkon is tudunk szakítani egy kis mozgásra!

Nem szükséges nehéz súlyokat emelgetni vagy bonyolult kondigépeken edzeni, viszont mindenképpen személyi edzővel, vagy hozzáértővel érdemes elkezdeni ezt a sportot, hiszen a gyakorlatokat fokozatosan kell felépíteni, hogy testünk megfelelően tudjon reagálni rájuk.

Először statikus gyakorlatokkal ajánlott kezdeni, majd a kapaszkodás nélküli egyensúlyozás a cél. Később, lépésről-lépésre fel lehet építeni az edzéstervet dinamikus feladatokkal, ahol a hagyományos fitnesz gyakorlatok kombinálódnak a Power Plate vibrációs technológiájával.

Tudományosan bizonyított, hogy a Power Plate hatékony zsírégető és alakformáló, formálja az izmokat, csökkenti a testzsír százalékot, gyorsítja az anyagcserét, valamint növeli a teherbírást és az állóképességet. Egyes vizsgálatok szerint ezzel a módszerrel gyorsabban lehet zsírt égetni, mint a hagyományos fitneszedzéssel. A Power Plate emellett javítja a mozgáskoordinációt, és hatékonyan eltüntetni a narancsbőrt is.

Kiknek ajánlott a Power Plate?

A Power Plate minden korosztály és nem számára egyaránt ajánlott, hiszen fiatalkorban segít arányos és esztétikus testalkatot kialakítani, idősebb korban pedig jótékony hatása van az öregedés egyes tüneteire.

A módszer csak akkor hatékony, ha hetente minimum kétszer megismételjük. A Power Plate negatívuma viszont, hogy nem igazán pénztárcakímélő. A Power Plate gép költségessége miatt csak azoknak ajánlott, akik nem sajnálnak havi több tízezer forintot a bérletre. Viszont a befektetés garantáltan kifizetődő, hiszen a módszer nagyon hatásos, nem véletlen növekszik hatalmas ütemben a népszerűsége.

A Power Plate másik nagy előnye, hogy kerekes székesek számára is használható, a módszer rendelkezik az európai egészségügyi és biztonsági előírásoknak megfelelő orvostechnikai eszköz-minősítéssel. Emiatt a Power Plate alkalmazható fizikoterápiás kezelés részeként is, a rehabilitáció során jelentős segítséget nyújt. Csontritkulás ellen is ajánlott, valamint fájdalomcsillapító hatása is ismert. Emellett egyes izomproblémák enyhítésére, valamint megelőzésére és a vérkeringés javítására is használható.

Csökkenti a vérnyomást,fokozza  rugalmasságot, fájdalomcsillapító hatással bír és növeli az egyensúlyt. A kutatás arra is rámutatott, hogy a teljes test vibráció stimulálja a test természetes regeneráló hormonjának a termelését, mely hormon egész életünk során felelős a szöveti regenerációért, izomnövekedésért, energia- és anyagcseréért.

Amennyiben fogyást vagy formás, izmos alakot szeretnénk elérni, akkor mindenképpen szükséges a Power Plate edzéseket megfelelő étrenddel kombinálni, valamint egyéb mozgásformák alkalmazása is ajánlott kiegészítésként (kardió- vagy súlyzós edzések).

Magyarországon már számos helyen találhatóak Power Plate edzések, amelyeket szakértők vezetnek, akár személyre szabott edzéstervvel. Havi és néhány alkalmas bérletek is vásárolhatók, mindenképpen ajánlott a kipróbálása azok számára, akik a lehető legkevesebb mozgással szeretnék elérni a kívánt alakot!

A Power Plate Magyarország hivatalos oldala: www.power-plate.hu