A mai mozgásszegény világunkban nem lehet eleget hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy gyermekedet már kiskorától kezdve rendszeres sportoláshoz, edzéshez szoktasd.

Ahhoz, hogy az egészséges testmozgás élvezetes legyen számára, meg kell találnotok azt a sportágat, ami testalkatához és személyiségéhez is egyaránt illik.

Lehetséges, hogy gyermeked minden vágya, hogy balerina legyen, ha azonban testalkata vagy lelki világa nem megfelelő hozzá, soha nem fog igazán örömet lelni ebben a mozgásformában.

A sportolás a gyermek vágya legyen, ne a szülőé

Biztosan a Te gondolataid is elkalandoztak már azon, mi lenne, ha gyermeked híres focista, vagy éppen teniszező lenne. Fontos azonban, hogy sportágválasztásnál ne saját kedvedre válasszatok, hanem azt, amelyben gyermeked hosszú távon örömet és sikert talál.

Tény, hogy a sporttal nagyon jól lehet fejleszteni a gyermekeket, azonban a legfontosabb az legyen, hogy csemetéd élvezettel sportoljon, ne kelljen minden edzés előtt noszogatni, kérlelni, hogy mozogjon. Az erőltetett edzés nem csupán lelki törést okozhat gyermekedben, hanem jelentősen megnöveli a sérülések kockázatát is.

A megfelelő sportág kiválasztásának módszerei

Sok lelkes szülő úgy igyekszik segíteni gyermekét a megfelelő sportág megtalálásában, hogy minél többféle edzésre elviszi. Felnőtteknél tökéletesen működhet ez a módszer, a gyermekek lelke azonban másképpen működik. A kisgyermekek még nem elég kitartóak, elképzelhető, hogy a harmadik csalódással végződő edzés kipróbálása után az egész testmozgásból elege lesz egy időre.

Fontos tehát, hogy mielőtt mindenféle edzésre elvinnéd, szűkítsd le a kört, és csak a legesélyesebbeket próbáljátok ki. Amellett, hogy gyermekedet sem hozod számára kellemetlen helyzetbe, rengeteg pénzt is megtakaríthatsz.

A házi és a professzionális módszer a megfelelő sportág kiválasztásához

Ha otthon, családi körben szeretnéd megbecsülni, melyek azok a sportok, amik boldoggá tehetik gyermekedet, a következő tényezőket mindenképpen érdemes figyelembe venned:

– gyermeked kora, testalkata
– alapvető személyiségjegyei
– mozgásigénye
– a család ideje (valakinek el kell vinnie edzésre)
– anyagi tényezők

Ha biztosra mész sportolás terén is

Manapság már komoly elemzésekkel pontosan meg tudják állapítani, melyek azok a sportok, amikben gyermeked kiváló teljesítményt érhet el, s amiket nagy élvezettel űzhet hosszú éveken át.

A sportágválasztási tanácsadás díja 8.990,- Ft, ami elenyésző ahhoz képest, mennyi pénzt dobsz ki feleslegesen az ablakon, ha gyermeked később rájön, hogy például karate helyett úszni szeretne.

Milyen a professzionális sportágválasztás?

Olvasd el bemutató oldalunkat, s gyertek el gyermekeddel minél előbb egy tanácsadásra!

Hogyan tovább? Válassz a következő lehetőségek közül!