Lúdtalp vizsgálatot szabadalmaztatott eljárással készítünk, amely a lábfej deformitások, a lábfej statikai elváltozásainak feltárására hivatott. Ezek a deformitások az újszülött kortól kezdve az élet bármely szakaszában előfordulhatnak.

A lúdtalp népbetegség!

A lúdtalp vizsgálat eredményét mért érdemes komolyan venni?

A lábra hárul a legtöbb munka mind mechanikai, mind statikai szempontból. A lábfej viseli az egész test súlyát állás és járás közben is. A talajjal való érintkezésből származó megrázkódtatásokat minden lépésnél viselnie kell.

Ha a kulcsfontosságú izomcsoportok tónusa megváltozik, akkor a szalagok megnyúlnak, a boltozatok lesüllyednek és megszűnik a láb helyes működéséhez szükséges lengéscsillapító funkció. Ez pedig megteremti az alapot, a többi láb-, és gerincbetegséghez. A lúdtalpas ember legfőbb panaszai:

  • külső lábél fájdalma,
  • lábfej fájdalom
  • sarokfájdalom,
  • lábközép fájdalom,
  • lábizomgörcs,
  • fáradtság,
  • térd-, csípő-, hát-, derék fájdalom, stb.

Mindannyiunknak talpa különböző. Ezért az előre gyártott lúdtalpbetét nem képes megfelelő támasztékot biztosítani a talp számára. Amennyiben nem egyenletes alátámasztott a lábfej és a talp boltíve, akkor a talp a test alátámasztása érdekében ösztönösen, egyfajta görcsös, kapaszkodó tartást vesz fel.

Így nem csak a talp izomzatának, hanem a láb többi részének is több, felesleges munkát kell elvégeznie. Ez eleinte fáradékonyságot, később fájdalmat, és további torzulást idéz elő a lábfejben. A fájdalom jelentkezhet a talpban, és/vagy a test bármelyik másik pontján!

Ennek oka, hogy a nem megfelelő alátámasztás következtében a testben lévő csontok láncreakció szerűen elmozdulnak a helyükről.

Lúdtalp vizsgálat rövid ismertetése:

A speciális képalkotó eljárásnak köszönhetően nagyon pontosan látható, hogy van-e lúdtalp, és hogy a lábfej rendben van-e más egyéb szempontból. A páciens saját szemével, és érthető magyarázattal, tanácsadással győződhet meg róla, mi az amin szükséges javítani, lúdtalp megszüntetése által. A lúdtalp vizsgálat során megmutatjuk, megbeszéljük a standard ún. „ jó talpkép”-hez képest milyen eltérések vannak. Ez alapján pedig egyedi talpbetét rendelhető.

Speciális szoftverünk lehetőséget biztosít arra, hogy a különböző időpontokban készített felvételek egymással és a összehasonlíthatóak legyenek. Ez megkönnyíti a diagnosztikát és a talpnyomásban történt változások jól nyomon követhetők.

Kérj időpontot vizsgálatra >>>

Példák statikai eltérésekre:

Jobb láb:

Magas boltozat, külső lábél nincs terhelés alatt. Ami a talpi szalagok túlfeszülését és a láb instabilitását okozhatja.

Bal láb:

Magas boltozat, külső lábél nincs terhelés alatt. Ami a talpi szalagok túlfeszülését és a láb instabilitását okozhatja.

 

Lúdtalpon kívüli, további lábproblémák: