Lúdtalp vizsgálat alapja egy szabadalmaztatott eljárás. Talpnyomás képet készítünk, amely a lábfej deformitások, a lábfej statikai elváltozásainak feltárására hivatott. Ezek a deformitások az újszülött kortól kezdve az élet bármely szakaszában előfordulhatnak.

A lúdtalp népbetegség!

A lúdtalp vizsgálat eredményét miért érdemes komolyan venni?

A lábra hárul a legtöbb munka mind mechanikai, mind statikai szempontból. A lábfej viseli az egész test súlyát állás és járás közben is. A talajjal való érintkezésből származó megrázkódtatásokat minden lépésnél viselnie kell.

Ha a kulcsfontosságú izomcsoportok tónusa megváltozik, akkor a szalagok megnyúlnak, a boltozatok lesüllyednek és megszűnik a láb helyes működéséhez szükséges lengéscsillapító funkció. Ez pedig megteremti az alapot, a többi láb-, és gerincbetegséghez. A lúdtalpas ember legfőbb panaszai:

  • külső lábél fájdalma,
  • lábfej fájdalom
  • sarokfájdalom,
  • lábközép fájdalom,
  • lábizomgörcs,
  • fáradtság,
  • térd-, csípő-, hát-, derék fájdalom, stb.

Mindannyiunknak talpa különböző. Ezért az előre gyártott lúdtalpbetét nem képes megfelelő támasztékot biztosítani a talp számára. Amennyiben nem egyenletes alátámasztott a lábfej és a talp boltíve, akkor a talp a test alátámasztása érdekében ösztönösen, egyfajta görcsös, kapaszkodó tartást vesz fel.

Így nem csak a talp izomzatának, hanem a láb többi részének is több, felesleges munkát kell elvégeznie. Ez eleinte fáradékonyságot, később fájdalmat, és további torzulást idéz elő a lábfejben. A fájdalom jelentkezhet a talpban, és/vagy a test bármelyik másik pontján!

Ennek oka, hogy a nem megfelelő alátámasztás következtében a testben lévő csontok láncreakció szerűen elmozdulnak a helyükről.

Lúdtalp vizsgálat rövid ismertetése:

A speciális képalkotó eljárásnak köszönhetően nagyon pontosan látható, hogy van-e lúdtalp, és hogy a lábfej rendben van-e más egyéb szempontból. A páciens saját szemével, és érthető magyarázattal, tanácsadással győződhet meg róla, mi az amin szükséges javítani, lúdtalp megszüntetése által. A lúdtalp vizsgálat során megmutatjuk, megbeszéljük a standard ún. „ jó talpkép”-hez képest milyen eltérések vannak. Ez alapján pedig egyedi talpbetét rendelhető.

Bár kiváló minőségű talpbetéteket ajánlunk, ezek nem csodaszerrek. Sokkal rövidebb idő alatt érhetünk el javulást, amennyiben megfelelően tornáztatjuk lábfejünket. Ehhez néhány terméket ide kattinva megtalálsz, és azonnal meg is vehetsz >>>

Speciális szoftverünk lehetőséget biztosít arra, hogy a különböző időpontokban készített felvételek egymással és a összehasonlíthatóak legyenek. Ez megkönnyíti a diagnosztikát, és a talpnyomásban történt változások jól nyomon követhetők.

Kérj időpontot vizsgálatra >>>

Példák statikai eltérésekre:

Jobb láb:

Magas boltozat, külső lábél nincs terhelés alatt. Ami a talpi szalagok túlfeszülését és a láb instabilitását okozhatja.

Bal láb:

Magas boltozat, külső lábél nincs terhelés alatt. Ami a talpi szalagok túlfeszülését és a láb instabilitását okozhatja.

Lúdtalpon kívüli, további lábproblémák: