Terheléses vizsgálat

A terheléses vizsgálat hogyan segít elkerülni a túlzott terhelést és annak élettani kockázatait?

Dr. Petrekanits Máté által személyesen felügyelt terheléses vizsgálattal állóképesség mérést végzünk, amellyel a szív-keringés-légzésfunkciók működését minősítjük.

Tartós, minőségi sporttevékenységet, naponta minőségi munkát, jó mentális teljesítményt csak optimális élettani állapotban lehet elérni, az egészség károsítása nélkül! A fizikai terhelés nagyobb munkát ró a szívre, szervezeted oxigénigénye megnő, hiszen adott idő alatt nagyobb mennyiségű vért kell pumpálnia.

A terheléses vizsgálat stabil adatokat nyújt a hosszú távra tervezhető sportolói, vagy egészséges civil életben végzendő munkához. A terheléskor vizsgált legfontosabb paraméterek mellett több, mint 35 évnyi terheléses vizsgálat során összegyűlt tapasztalat garancia arra, hogy a számodra legoptimálisabb megoldás kapjad.

  • Terheléses vizsgálat előtt meghatározzuk, milyen a kívánatos testtömeged (relatív izom- és zsírtömeg életkor, nem, valamint a testalkat ismeretében).
  • Ezen adatok birtokában már jó edzésterv készíthető, amely túledzettség helyett optimális terhelést jelent számodra. A vizsgált adatok birtokában egyedileg, immár valóban a saját testalkatodra van szabva az edzésterv, amellyel úgy hozod ki magadból a maximumot, hogy az nem károsít.
  • Választ kapsz testalkatod és becsült csonttömeg alapján a saját tested erősíthetőségére és egyedileg az erősítésed „gazdaságosságára”.
  • Amennyiben átlag feletti az izomtömeged, az a gyorsaságod és állóképességed rovására megy. Ezért az elvárásoknál és az edzésmódnál ezt figyelembe kell venni!

Milyen paramétereket vizsgálunk? Töltsd ki az alábbi űrlapot, és azonnal megkapod! (ha nem jelenne meg az űrlap, frissítsd az oldalt!)

Az űrlap kitöltésével igazolom, hogy elolvastam, és elfogadom a SportEgészség Kft. Adatkezelési tájékoztató, és az Általanos szerződési feltételeit. Adatkezelési nyilvántartási számaink: NAIH-56274/2012. és NAIH-65138/2013.