Ezért szeretjük a tollaslabdát – 7 igen a tollaslabda edzés mellett

A tollasozás sokak gyermekkorának kedvenc tevékenységei közé tartozott. Már egészen kicsik is szeretik játszani, nem is csoda, hiszen csupa móka, izgalom és kacagás, ráadásul egy tollaslabda edzés során már a kezdőknek is hamar sikerélményben van részük. Mi ezért szeretjük a tollast!

  1. Könnyen elsajátítható sport, bárki űzheti. Az ütések technikája igen egyszerű. Sőt, aki emellett nem ijed meg némi futástól sem, annak máris nyert ügye van. Legyélférfi, nő, gyerek, vagy idős, nem akadály. Neked mennyi volt gyermekkorodban a rekordod?
  2. Aki belevág, annak nő az állóképessége, sőt, ha rendszeresen űzzük, még fogyhatunk is vele. Akár már napi fél óra tollas is alaposan átmozgat.
  3. Jó társaságot, és vidámságot biztosít. A tollas nem a magányos farkasok sportja. Először is, ott van az ellenfél, másodszor, a családtagokból, barátokból álló drukkerek csoportja. Jó emberek között pedig csak úgy repül az idő! Cseppet sem unalmas tevékenység!
  4. Szeretjük, mert egészségessé tesz. Ha azt mondjuk, hogy a tollaslabda edzéseid csökkentik az esélyed a cukorbetegségre, a szív- és érrendszeri megbetegedésekre, valamint optimalizálják a jó és a rossz koleszterin arányát, mit szólnál? Ugye, tetszene?
  5. Egy tollaslabda edzés meglehetősen költségkímélő. Egy jó cipő, sportruházat, ütő, és labda. Igen, itt is lehet márkásabb dolgokat venni, de kezdőként, amikor még csak tapasztalod a játékot, felesleges. Persze nem árt, ha a labda az ütéseknél nem ragad bele az ütő hálójába…
  6. A tollaslabdák röpte nyomán javulnak a reflexeid, és ha fel tudod venni a játék ritmusát, fürgébb is leszel. Folyamatosan igényli a figyelmed. A tollaslabda edzések játékosai intelligensek is, hiszen előre ki kell kalkulálniuk, hogy merről, hogyan fogadják majd az ellenfél ütéseit. A tollas fiatalon tartja az agyat. A játékosok stratégiai gondolkodásból jelest érdemelnek!
  7. Kis helyen is játszható. Persze, azért a szélcsend szükséges hozzá, de tornateremben bármely évszakban űzhető.

A tollas mára már olimpiai rangra emelkedett versenysporttá lett. Ha Te is szeretnéd szervezettebb kereteken belül űzni, keress a közeledben tollaslabda edzéseket! A gyermeked imád tollasozni, de nem tudod, a versenysport neki való-e? Hozd el sportágválasztási tanácsadásunkra, segítünk eldönteni!

Magyar Tollaslabda Szövetség weboldala >>>