Két munkanapon belül fogunk hívni a korábban megadott telefonszámon a vizsgálat időpontjának megbeszélése miatt.

Tudtad, hogy a sportolók (már gyermekkorban is) részére mennyi hasznos segítség áll rendelkezésre?

Sportág (csapatsportnál betöltendő poszt is), edzésmód választási tanácsadás:

Meghatározzuk az egyedi testalkatot, testösszetételt, gyermekeknél a várható felnőttkori testmagasságot, biológiai kort, testalkat típust, a hízásra való hajlamot, optimális testtömeget, és az erősíthetőséget. Valamint ajánlunk sportágakat, csapatsportnál a legideálisabb betöltendő posztot (erre jelentkeztél most).

Sportpszichológiai tesztek korcsoportok szerint:

Objektív módon felmérhető a fókuszált figyelem, stressz tolerancia, reakcióidő, anticipáció (jelentése: megelőzés, olyan előzetes feltevés, amit később a tapasztalat igazol), memória, mértékletesség, érdekérvényesítés, impulzivitás, motiváció. Meghatározzuk az erősségeket, és a fejlesztendő területeket, melyek a megismerésük által fejleszthetővé válnak gyakorlással, szimulációs programokkal vagy sportpszichológusokkal.

Terhelés-élettani vizsgálat:

Minden egyes gyermek és felnőtt fizikai terhelhetősége egyedi és folyamatosan változó. Ezért megbízhatóan csak terheléses vizsgálattal állapíthatók meg ezek a szemmel nem látható folyamatok. Ezzel a vizsgálattal átfogó képet kap az optimális fizikai terhelési tartományról, illetve jelentősen csökkenthetők a túlterhelésből származó élettani kockázatok, sérülések. Továbbá tanácsot kap a terhelés során jelentkező élettani problémák csökkentésére vagy feloldására, illetve az élettani tulajdonságok alapján reálisan kitűzött célok eléréséhez szükséges edzés és táplálkozás tekintetében is.

Táplálkozási tanácsadás:

Mikor érdemes a táplálkozással foglalkozni? Ha ingadozó a teljesítmény, lassú fejlődés, hiába edz nincs eredménye, gyenge immunrendszer, sok betegség, állandó fáradtság esetén. Valamint ha súlyproblémával küzd, hízni, izmosodni szeretne, de sehogyan sem megy. Emésztőrendszeri problémák (hasfájás, székrekedés, hasmenés, gyomorsav probléma). A siker kulcsa 30%-ban edzés, 70%-ban sporttáplálkozás!

Gerincgondozás ©:

A statisztikai adatok szerint, emberek több, mint 96 %-nak el van ferdülve a gerince! Ennek több kiváltó oka lehet, de legtöbb esetben a lábfejtől indulnak az ilyen jellegű problémák. Ismert tény, hogy lúdtalp a civilizált társadalmakban az egyik leggyakoribb ortopédiai probléma.

A gerincferdülés okozhat izom, ízületi panaszokat, gerinc-, térd-, boka-, csípő problémát, váll-, nyak-, és fejfájást. A fájdalommal járó kopások, sérülések megelőzhetők! Egyedi, levédett, 17 masszázstechnika legjobb módszereiből összeállított terápiával enyhítjük, illetve szűntetjük meg a panaszokat gyógyszerek, és műtéti beavatkozás nélkül.