• Nincs időd, kedved szakemberhez járni?
  • Le szeretnél fogyni? Eleged van a csodadiéták próbálgatásából?
  • Szeretnéd, ha végre szakember segítene az ideális táplálkozás kialakításában és személyre szabott tanácsokat kapnál?

Az online táplálkozási tanácsadás során feltérképezzük az egyén életmódját, táplálkozási hibáit és célját, ezt követően az egyéni szükségletek (életmód, sportág, edzések intenzitása, időtartama)  figyelembe vételével személyre szabott javaslatokat állítunk össze a tápanyagellátás, a folyadékbevitel optimalizálása érdekében.

Összeállítjuk megfelelően, tudományos alapokon nyugvó elvek szerint a táplálkozását, nem kell saját magán próbálgatnia a különböző diétákat, étrendeket, étrend-kiegészítőket, amivel rengeteg kárt tud okozni a szervezetében.

A táplálkozási tanácsadás menete:

  1. Személyre szabott (sportágnak, alkatnak, edzésprogramnak megfelelő) táplálkozási program – táplálkozás felmérése, étrend összeállítása. Makro- és mikrotápanyag bevitel, folyadékfogyasztás beállítása. A program összeállítását Silye Gabriella végzi, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) Rekreáció szakának volt sporttáplálkozási és dietetika tanára. Olyan élsportolók étrendjét segített már kialakítani, mint Kiss Gergely (vízilabda), vagy Cseh László (úszás).
  2. Az életmód és a sporttevékenység táplálkozási összefüggéseinek elemzése – az 5-7 napos táplálkozási napló és az Életmód és táplálkozás felmérő teszt elemzése pontos képet ad a szervezet optimális működését befolyásoló, meghatározó táplálkozási és folyadék-felvételi szokásokról: táplálék összetétele (makro- és mikro-tápanyagok, rost- és energiatartalma) tápanyagbevitel időbeli elosztása, sporttevékenységgel való összefüggése, elfogyasztott folyadék mennyisége, minősége, energiatartalma, folyadékbevitel eloszlása, sporttevékenységgel való összefüggése.
  3. Az optimális táplálkozási stratégia kialakítása. Az életmódnak (sporttevékenységnek) megfelelő személyes tápanyagszükséglet (makro-, mikro tápanyag és folyadék) meghatározása.
  4. A táplálkozási tanácsadás előfeltétele az egyéni adottságaid tudományos alapokon történő felmérése. Ehhez először a sportantropometriai vizsgálat elvégzése szükséges.

A kapott étkezési tervben az alábbi témákra kapsz megoldást, javaslatot:

A folyadékbevitel optimalizálása:

mennyi a szükséges folyadékbevitel?
milyen típusú folyadékok ajánlottak?
kávé, tea, alkohol fogyasztása
csapvíz, ásványvíz, vízszűrő rendszerek alkalmazása

A megfelelő táplálkozási szokások kialakítása:

rendszeresség, elosztás
makro tápanyagok (fehérje, zsír, szénhidrát). Mikor és mennyit?
vitamin, ásványi anyag és antioxidáns szükséglet, pótlásuk, ha szükséges
rostanyagok bevitele

Pszichés állapot javításának lépései:

a problémák felderítése (okok)
személyiségfejlődés irányai
stressz oldás lehetőségei

A programban részletes elemzést kapsz az eddigi táplálkozás hibáiról és konkrét ajánlást a céljaid eléréséhez kb. 15 oldalnyi terjedelemben.

Szeretnék időpontot kérni táplálkozási tanácsadásra >>>