Ügyfeleink többsége javulásról, különböző fájdalmak megszűnéséről számol be, miután elkezdi hordani a személyre szabott talpbetétét, és végzi rendszeresen a talpizom tornát.

Az egyik ilyen eseten keresztül mutatom be azt a hatalmas javulást, ami csupán néhány hónap alatt következett be. A felső képen látható a néhány hónappal korábbi, az alsó képen pedig a jelenlegi állapot.

A fehér szín mutatja a 100 %-os nyomást, a lila pedig 70%-os nyomás értéket jelöl. A felső képen, a néhány hónappal korábbi kép tanúsága szerint hosszanti boltozat gyakorlatilag nincs, ez bizony nagy lúdtalp. A fehér és lila szín azt mutatja, hogy a talp teljes egészében leért, mert nem tartotta hosszanti boltozatot semmi.

Ezzel szemben az alsó képen az látható, hogy a kiváló minőségű talpbetétnek, és a napi rendszerességgel végzett talpizom tornának megvan a látványos eredménye. A hosszanti boltozat alatt most már piros szín látható, ami azért van, mert most már kialakult a boltozat.

Persze nem csak a talpnyomás képből derül ki a jelentős mértékű javulás, hanem összességében az életminőségben is.

A lábfej boltozatainak javulása esetén ugyanis:

 • megszűnnek a fájdalmak a lábban,
 • és a test minden egyéb pontján is (csípő, derék, hát, váll, gerinc),
 • javul a mozgáskoordináció,
 • focisták esetében a labdaérzék,
 • és természetesen a terhelhetőség is (jobban megy az edzés). Köszönhetően annak, hogy az immár sokkal jobb lábfej izomzat, és az ennek eredményeként sokkal jobb statikai állapot már megfelelő alátámasztást nyújt az egész testnek.

A lúdtalp, illetve a lábfej különböző statikai hibái test szerte diszharmóniát, struktúrabeli változást, izomegyensúly eltolódás okoznak. Ez a helyzet előbb vagy utóbb valamilyen fájdalom vagy sérülés formájában megjelenik.

Hogy hol fog fellépni a fájdalom, illetve sérülés?

No ezt sok dolog befolyásolja, de mindig visszavezethető valamilyen egyensúlytalanságra a mozgásszervrendszeren belül, ami szinte minden esetben a nem megfelelő láb statika (lúdtalp, haránt boltozat süllyedés) miatt alakul ki.

Összefoglalva három dolgot üzenek:

 1. Ne várd meg a fájdalmat, lépj hamarabb!
 2. Igenis tehetsz magadért. Sokkal többet is tehetsz, mint amit az átlagember gondol, de persze Te nem átlagember vagy. Igaz?
 3. Bármely életkorban tudsz javítani a lábfejeden, s rajta keresztül az egész testeden!

Talpvizsgálatra itt tudsz bejelentkezni >>>

Az alábbi településeken lakóknak vagyunk a legközelebb:

 • Csömör,
 • Nagytarcsa,
 • Kistarcsa,
 • Kerepes,
 • Budapest XV., XVI., XVII., és a és XVIII. kerület.