A szerdai napon hét KTE-s labdarúgó esett át Budapesten egy mindenre kiterjedő orvosi vizsgálaton. A játékosokkal elvégeztünk egy fizikai és egy élettani felmérést nyugalmi állapotban illetve terhelés közben, elvégeztük a sportantropometriai felmérést is, másfél órát foglalkoztak az orvosok a sportolókkal.

Hétfőn a légiósok voltak, majd szerdán, csütörtökön és pénteken a magyar játékosok jöttek a Budapestre dr. Petrekanics Máté tesztlaborjába, ahol fizikai állapotfelmérőt és egy teljes körű egészségügyi tesztet végeztünk el rajtuk. Szerdán Sörös Jenő, a KTE-Ereco klubmenedzser kísérte el a játékosok első csoportját.

“Teljes körű fizikai és élettani vizsgálaton estek át a labdarúgók. Először egy üres szobában, nyugalmi állapotban végezték el a teszteket, majd ugyanezeket megcsinálták terhelés közben is. Ezt követte egy úgynevezett sportantropometriai mérés, amely a testalkati és test összetételi adatokat mutatja meg” – mondta el Sörös Jenő.

Csertői Aurél azt kérte, tudtuk meg a klubmenedzsertől, hogy dr. Petrekanics Máté a fiatal, 16-17 éves játékos esetében végezzenek el külön vizsgálatokat. A vezetőedző szeretné tudni, hogy milyen hatással lesz a szervezetükre a komoly fizikai terhelés.

A hétfői napon hat labdarúgó, Farkas István, Koncz Zsolt, Bertus Lajos, Tölgyesi Viktor, Patvaros Zsolt, Hegedűs Ádám és Balog Marcell járt Budapesten. A játékosokat egyenként körülbelül másfél óráig vizsgálták. Portálunk úgy tudja, dr. Petrekanics Máté teljes egyéni értékeléseket készít a felmérések után, de a csapatátlagot is meghatározza majd.

Több infó a sportorvosi vizsgálatról!