Fő sportágaink az atlétika, az úszás, a kézilabda, a labdarúgás, a téli sportok közül pedig a síelés (lesiklás, sífutás).

A Kálváriaparti Általános Iskola és Sportiskola 2007 óta végezteti el az antropometriai vizsgálatot minden sporttagozatos elsős diákjánál.

Feladatunk az utánpótlás nevelés atlétika, úszás, kézilabda, labdarúgás sportágakban

A felmérések célja, hogy a kiválasztást követően átfogó képet kapjunk a gyerekek testfelépítéséről, testösszetételéről, a várható testarányokról a terhelhetőség, fejleszthetőség szempontjából. Iskolánk sporttagozatának feladata az utánpótlás nevelés, a jövő versenyzőinek, bajnokainak a tehetséggondozása.

A vizsgálatok eredményei nagy segítségünkre vannak, a harmadik osztálytól kötelező sportágválasztásban, mivel sokkal könnyebb tanácsot adni a szülőknek, hogy mely sportágak felé orientálják gyermeküket, miben lehetnek igazán sikeresek, miben tudnak majd a későbbiekben jó eredményeket elérni. A felméréseket felső tagozatosoknál, vagy a nem testnevelés tagozatos diákoknál egyénileg is elvégeztetjük, amennyiben a szülő ezt külön kéri.

Az eredmények alapján mondhatjuk, hogy szinte száz százalékosan beváltak az ajánlások.

Sikeres versenyzőink vannak a fent említett sportágainkban (pl: úszás) és a nem fő profilunk körébe tartozó sportágakban is, mint például országúti kerékpár, ökölvívás, birkózás, karate, kosárlabda.

Reviczki Tamás testnevelő tanár

Hogyan tovább? Válassz a következő lehetőségek közül!