Mi szükség van a terheléses vizsgálatra, amikor egy nagyon tapasztalt edző el tudja készíteni az edzéstervet? Az így összeállított edzésterv tökéletes lesz, és a legjobban szolgálja a sportoló fejlődését, és az egészsége megtartását. Vagy nem így van?

Bringa

Az edzőnek nincsenek meg azok a műszerei, amelyekkel valóban lehet látni, hogyan működik egy embernek a szíve, a tüdeje, az anyagcseréje.

Stopperórával nem lehet ezeket megvizsgálni. Az edzők által készített edzéstervhez illetve edzéselmélethez kellene a mindennapos visszajelzés, hogy például egy-egy felkészülési időszak után milyen állapotban van a sportoló. Feltétlenül vissza kellene ellenőrizni, hogy a felkészítési időszakban elvégzett edzésmunka valóban a sportoló fejlődését szolgálja-e, vagy esetleg már átestek a ló másik oldalára, és a sportoló olyan terhelést kapott, ami már nem a fejlődését, és nem az egészségét szolgálja.

Ezt egy stopperórával nem lehet megállapítani. Az, hogy futunk egy Cooper tesztet és futunk egy maratonit, ezekkel nem lehet minősíteni a reális élettani vagy fizikai teljesítményt, amit le tud adni egy ember.

Hogyan tovább? Válassz a következő lehetőségek közül!

 

Tetszett a bejegyzés?
Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon, vagy küldd el nekik e-mailben.

Hidd el, hálásak lesznek az információért.

Ugye, Te már tagja vagy rajongói oldalunknak?
Mit sportoljak? Facebook-oldal