Budapesti Nagy Sportágválasztó

Szeptember 21-22-én ötéves születésnapját ünnepelte a Budapesti Nagy Sportágválasztó.

Ismét örömmel fogadtuk a Nagy Sportágválasztó meghívását, hogy vegyünk részt nagyszerű rendezvényükön sportágválasztást segítő tanácsainkkal. Bár a helyszínen nem végeztünk méréseket, a nagy kedvezménnyel megvásárolható sportantropometriai vizsgálatnak nagyon nagy sikere volt.

Az érdeklődők hosszú sorokat alakítottak ki, s nem csupán az alkatilag legjobb sportág kiválasztását segítő vizsgálataink iránt érdeklődtek. A fizikai terhelés hatásait/határait, az egyén fizikai terheléshez való alkalmazkodási képességét feltáró vizsgálataink iránt is hatalmas volt az érdeklődés. Például sokan érdeklődnek a kötelező sportorvosi vizsgálatnál alaposabb méréseinkről is.

Egyre többen tudatosan és körültekintően választanak a sportágak közül és végre az egyedi alkat, és a genetikailag meghatározott tulajdonságaik megismerésével kezdik a választást. Még minket is meglepett, milyen sok felnőtt vásárolta meg magának a mérést, pedig számukra is sok hasznos és fontos információt tartogat a sportantropometriai vizsgálat.