Nagyszabású sporttábor program kezdődik június 13-án. Négy kiemelkedő csapat tehetséges játékosai, az U15-ös női bajnokságból birtokukba veszik a modern sportkomplexumot, mely minden igényt kielégít. Vasárnaptól folyamatosan érkeznek a válogatottak, a fiú korosztályok labdarúgói. A szakemberek a 1992-1995 között született játékosokból választhatják ki a tehetséges, korosztályos válogatottságra alkalmasakat, akik arra érdemesek, ezért a program ezen szakasza igen jelentős a magyar futball jövője szempontjából.

Nyolc-nyolc területi csapat jött létre korosztályonként. Regionális selejtezőtornák előzték meg a kiválasztást országszerte. A megyei koordinátorok bevonásával, a két szövetségi edző, Neumann Gábor és Zsivóczky Gyula által vezetett stáb végezte el magát a tehetségek kiválasztását. Hosszútávon az a szakemberek célja, hogy objektívebb kritériumok alapján történjen a kiválasztás. Így mindenfajta részrehajlás, elfogultság  nélkül a legjobbak szerepelhetnek a korosztályos válogatottakban.

Dr. Petrekanics Máté és orvoscsoportja a legjobbnak ítélt 60-60 jelöltet pszichológiai és sportantropometriai vizsgálatoknak is aláveti minden évjáratban. A tehetségek fejlődésének nyomon követését az így létrejövő adatbázis teszi lehetővé évről-évre.

Az 1993-as korosztály nemzetközi tornán való részvételével bővül a tábor programja. Nyíregyházán a hagyományos Jonatán Kupán az újonnan megalakuló korosztályos válogatott is részt vesz. A labdarúgás népszerűsítését is célba vevő program szélesebb körűvé tételére futsalos fiatalok bevonására is sor kerül, iskolai futsal bemutató jelleggel. Beköltöznek még a táborba a bajnokság selejtezőiből bekerült csapatok tagjai is.

A tábor következő turnusa a fogyatékkal élő gyerekek, akik a fiatal tehetségek helyét foglalják el. Több csoport, értelmileg akadályozottak, tanulásban akadályozottak,  hallássérültek besorolása után, a három csapat ezt követően verseng egymással. A Magyar állam ebben az évben támogatja a focitábort 400 millió forinttal,  a labdarúgó utánpótlás-programokat, és az MLSZ  a hagyományos nyári táborra is biztosít pénzt ebből a keretből. Koscsó Lajosnak, a város polgármesterének,  köszönhetően kapta meg az MLSZ a korszerű sportcentrumot a nagyszabású rendezvényre .