Relaxációs technika megtanulása csoportban, sportágtól függetlenül

Az Autogén Tréning a sportolók körében is az egyik legelterjedtebb relaxációs eljárás, a stressz-kezelés egyik leghatékonyabb módszere. A csoport résztvevői olyan sportolók, akik sportágtól függetlenül egy olyan stressz-kezelési eljárást szeretnének megtanulni csoportos keretek között, melyet a későbbiekben bármikor önállóan alkalmazhatnak saját sportpályafutásuk során.

A relaxációs technika elsajátítása kb. 12 alkalommal (kb.12 hét) történik, heti kb. 1,5 órás időtartamban. Ennek eredményeképpen a sportoló nyugodtabbá, higgadtabbá válik, koncentráltabb lesz, kevésbé lesznek zavaróak számára a külső környezet zajai, megtanul „befelé” figyelni, az ingereket megfelelően szűrni saját sportjában. Megtanítja izmait ellazítani, mellyel nagymértékben elősegíti a mozgás pontos kivitelezését, csökkenti az esetleges sérülésveszélyt, melynek valószínűsége megnő a feszült izmokkal való sporttevékenység során.

A csoport nyílt csoport, tehát bármely sportágból jövő sportoló csatlakozhat, akinek célja, hogy csoportos keretek között tanulja meg az Autogén Tréning módszerét.

Szeretnék időpontot kérni sportpszichológiai tanácsadásra >>>