“Gyermekeink 5-6 éves koruk óta sportolnak. A versenyengedélyhez szükséges alap sportorvosi vizsgálat CSAK!!!! nyugalmi EKG-t tartalmaz. Mi szerettük volna tudni, hogy egy részletesebb vizsgálat alkalmasnak mutatja-e őt a versenysportra.

Sor került a terhelés-élettani vizsgálatra. A vizsgálat azzal az eredménnyel zárult, hogy terhelés során nem megfelelően kap levegőt az orrán, egyébként kimagaslóan teljesített minden tekintetben!

Az, hogy nem megfelelően kap levegőt az orrán azt jelenti, hogy 10 éves korában 1:41,8 alatt futotta a 600 métert és 3:11,98 alatt az 1000 méter!!! Mindkét eredmény korosztályos csúcs! Nem mellékesen diákolimpiai bajnok is 2000 méteres mezei futásban!

A probléma feltárására további vizsgálatok váltak szükségessé a kapott útmutatás alapján. Mára bizonyosságot nyert, hogy lisztatka allergiája van, ami az elvégzett kezelés hatásra teljesen rendeződött. Az újabb tesztek pedig azzal a megnyugtató eredménnyel zárultak, hogy az orrnyálkahártya duzzanata, ami korlátozta a levegő teljes keresztmetszeten történő áramlását, megszűnt!

Számunkra nagy megnyugvást ad, hogy elvégeztettük a vizsgálatokat! Így ha kedve tartja, akkor nyugodtan versenyezhet. ui.: Az elért eredményeit azért írtam le, hogy mindenki láthassa nem volt különösebb jele annak, hogy bármi is gátolná a sporttevékenységek végzése során. És mégis!!! Azt gondolom, hogy jól döntöttünk, amikor elvittük a vizsgálatra. A kisebbik jövőre tölti be a 10. életévét. Vele is menni fogunk! Jó egészséget és szép napot mindenkinek!”