Címke: futball

Loading

Egészséges táplálkozás

Sportágak

Amerikai foci felszerelés

Az amerikai foci felszerelés a sérülésveszély miatt sokkal komplexebb, mint európai változatában, a játékban a meznek és a különböző védőlemezeknek komoly szerepük van.

Barion
Együttműködő partnereink:

Ingyenes e-könyv

Keresés

Szakértőink


Gergelyfi Róbert főszerkesztő, tulajdonos


Silye Gabriella Táplálkozási tanácsadó


Fejes Enikő Pszichológus tanácsadó

Esettanulmányok, referenciák

Molnárné Fórizs Katalin:
2014 augusztusában jártunk Önöknél triatlonos lányommal, aki akkor testileg, lelkileg egyaránt mélyponton volt romló teljesítménye miatt. A csatolt képekkel szeretném megköszönni Dr Petrekanits Máténak, hogy elindított minket azon az úton, amin lassanként haladva lányom visszanyerte egészséges és boldog mosolyát! A képek az idei Keszthely Triatlononon készültek. Köszönjük Önöknek ezt a lehetőséget! Üdvözlettel: Molnárné Fórizs Katalin Molnár Sára édesanyja FB_IMG_1433254751112FB_IMG_1433254780149FB_IMG_1433254659896

Bánhegyi Péter:
Gyermekem futó atlétaként évekig nyert versenyeket hosszútávon. Majd egyre gyengébben teljesített. Keresve az okot, rátaláltam Dr. Petrekanits Mátéra. A tanár úr megállapította, hogy gyermekem testében az izom és a csont mennyisége magas, ilyen adottságokkal remek sprinter lehetett volna. Ezt követően a tanár úr tanácsára rövidebb távon kezdett versenyezni, aminek hatására javultak is az eredményei, de sprinter már soha többé nem lehet belőle. Ugyanis jó néhány éve nem az alkatának megfelelően edzették, ami mára már visszafordíthatatlan.

Deák Zsombor:
Deák Zsombor többszörös világ kupa dobogós triatlonista vagyok (www.deakzsombor.com). Négy évvel ezelőtt önöknél voltam vizsgálaton, ahol nagyon sok hasznos dolog kiderült. Akkor még nemzeti szinten versenyeztem és több kisebb problémám volt sérülésekkel. A vizsgálat után több dolgon is változtattam. Ez segített hozzá, hogy egy év múlva nemzetközi szinten jegyzett eredményeim legyenek! Azóta a világot bejártam, mint profi triatlonos. Ezért köszönettel tartozom önöknek!

Koncz Lóránt:
A gyermek helyes sportágválasztását nagyban elősegíti a sportantropometriai mérés, specifikusan a személy adottságaihoz mérten. Így maga a szülő, a gyermek és az edző is egy olyan képet kap, ami pontosan tükrözi a gyermek jelenlegi fizikai állapotát és egy olyan fejlődési irányt mutat, hogy mi az a lehetséges cél, amit a jövőben, megfelelő edzéssel elérhet. A mérést országos szinten és minél hamarabb be kell vezetni a fejlődés elindítása érdekében! Sajnos ma Magyarországon még mindig az a téves hiedelem él, hogy az edző szeme mindent lát. Erre régebben lehetett alapozni, ma már téves információkat közölhet. A jelenben és a jövőben is a versenysport mögött ott van és ott lesz a tudomány. Hogy Magyarország 10-15 év múlva is eredményeket tudjon elérni világeseményeken, olimpián, nemzetközi versenyeken, ahhoz ennek a felmérésnek minden évben meg kell történnie az egész országban, hogy a megfelelő korban, a megfelelő sportolót ki tudjuk választani és ez által sikert és elismerést szerezve Magyarországnak a jövőben.

V. kerületi Önkormányzat, Társadalmi és Külkapcsolati Osztály


Markovics Péter:
A fiam focizni tanul. Jelenleg kapus. Az edzője ajánlotta ezt a vizsgálatot, hogy a későbbiekben ne érje csalódás a magassága miatt.

Tölgyszéki Papp Attila:
A sportantropometriai méréssel szakszerűen segítik a családokat egy nagyon fontos döntés meghozatalában: mely sportágban lehet eredményes a gyermek? Már a versenyszerű vagy a szabadidő sportnak a gyermek életmódjában való rendszeres jelenléte is nagyon fontos elhatározás, de a hosszú távon működő, kapkodástól mentes döntés vezethet csak sikerekkel kecsegtető sportághoz. Ez akár felnőtt korig tartó rendszeres mozgást jelenthet a kellő motiváltság miatt. Sajnos sokszor látom, hogy a szülők össze-vissza kapkodva vagy kényelmi szempontjaik alapján erőltetik gyermekükre azt a sportágat, mely számára nem okoz örömet.

Tölgyszéki Papp Attila igazgató, Váci Utcai Ének-zenei Általános iskola


Zarnóczay Klára:
Tavaly júniusban voltam Önöknél terheléses vizsgálaton ahol már könnyített játékos atlétikát ajánlottak. Betartottam a tanácsukat és sikeresen felkészültem hétpróbában a Veterán EB-re. Az 50 éves nők között 4. helyezést értem el. A Kedves Doktor Úrnak pedig igaza volt, hogy nem sokat kell edzeni, hanem ésszel. Köszönöm a segítségüket, további sikeres munkát kívánok mindenkinek!

Zarnóczay Klára veterán atléta

Ahol találkozhattál velünk: dieta-fitnesz hvg index kecskemet mtv nepszabadsag nlc-hu nok-lapja sportolj tv2 vas-nepe hetek